måndag 6 juni 2011

Den osynliga

Titel: Den osynliga
Författare: Lisa Indahl
Förlag: Rabén och Sjögren
Antal sidor: 183

Den osynliga
Den osynliga handlar om Elvira som flyttar till Lönnby. När hon flyttat kändes det konstigt, saker hände. Hennes säng blir bäddad, hennes läxor blir gjorda
och sen börjar någon skriva i hennes dagbok! Elvira får kontakt med Zoe.
Zoe är osynlig men när Elvira får träffa henne kan hon se henne! Zoe är mycket
mystisk ...

Jag tycker det är en bra bok men jag tycker att den har ett konstigt slut.
Jag skulle vilja veta mer på slutet. Men annars var den mycket spännande!
Jag ger boken 4/5!

Cornelia Johansson 5:2
______________________________________________________

Lite om boken: Elvira är nyinflyttad i en stad som hon inte har vänner i. TRÅKIGT!
Men en dag upptäcker hon något konstigt i sitt rum ...  Någon som
bäddar hennes säng, skriver i hennes dagbok, gör läxor. Något måste vara på gång!

Jag tyckte boken var bra och jag ville bara höra mer och mer!
Jag ger den 5/5

Sumaija Al-Umari 5:2
______________________________________________________

Det var  en fantasifylld bok utan tvekan. Men den var inte så ”välberättad” precis. Början var den bästa delen och den enda delen som fick mig att höja ögonbrynen. Men sen saktade tempot ner och förstörde spänningen och en stor del om boken. 
Det börjar med att Elvira och hennes bror Jonas flyttar till den lilla byn Lönnby. Allting verkar vara en normalt och en tråkig by….. men inte länge till. Märkliga saker börjar hända runt om Elvira. Någon börjar att skriva i hennes dagbok och saker flyttas eller städas. Elvira är envis att få reda vem… eller vad som gör det här. Resten får du reda när du läser boken!
Linus Nimb 5:2
_____________________________________________________

Boken handlar om en tjej som heter Elvira som flyttar till Lönnby .Hon tycker huset är mysko….. det är något som är fel…. När hon kommer hem från skolan en dag ser hon att någon bäddat hennes säng. Hon frågar mamma , pappa och Jonas om dom har gjort det, men det har dom inte. Vem kan det vara då??En dag när hon kommer hem från skolan ligger hennes DAGBOK på skrivbordet och är helt öppen och hennes läxor är klara!!!
Boken fortsätter vara väldigt mystisk och spännande! Jag ger den 4/5!
Nellie Johansson 5:2
_______________________________________________
Den handlar om Elvira som är nyinflyttad i Lönnby. Det börjar hända konstiga saker! Någon gör hennes läxor och spelar piano när hon är i skolan. Till sist skriver hon i Elviras dagbok ooch säger att hon är osynlig.
Boken var rolig och händelsefull!
Christoffer Dahl 5:2
________________________________________________

Den här boken handlar om en flicka som heter Elvira och är nyinflyttad i en stad som heter Lönnby. Hon har en konstig granne som heter Marta men Elvira kallade henne för Svartmaran. Hon trivs inte heller så bra i skolan. Men hon har blivit misstänksam eftersom saker inte är likadana som när hon lämnade huset. T.ex. : Hennes läxor var gjorda, sängen var bäddad och någon hade skrivit i hennes dagbok!
Men svar får hon inte på ett tag och tror att det bor ett spöke i huset. Sen träffar hon Zoe och hon berättar att det var hon som gjorde sakerna. Hon säger också att hon inte är från denna världen men är det sant eller bara en lögn ...? Läs boken då om du vill veta! Helst i morgon!
Betyg: 4/5
Nermin Basevic 5:2
______________________________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Love, flytten och smällen

Titel: Love, flytten och smällen Författare: Eva Funck Illustratör: Filippa Widlund Genre: Vänskap, Humor, Sorgligt Utgivningsår: 20...