onsdag 29 januari 2014

Vikingar och vampyrer

Vikingar och vampyrer
 

Titel: Vikingar och vampyrer
Författare: Katarina Mazetti
Utgivningsår: 2013
Förlag: Alfabeta
Antal sidor: 141
Genre: Deckare, Spänning
Serie: Kusinerna KarlssonHuvudpersonerna i boken är: 1.  Julia 12 år, hon gillar böcker och har en lillasyster vid namn Daniella. 2. Daniella är 9 år och är Julias lillasyster. Hon kallas för Humlan för hon är lite och tjock. 3. George är 11 år, har långt hår och är lite blyg. Han älskar att teckna och är bästa vän med Julia. 4. Alex är 12 år, bor i Frankrike och är bra på att laga mat och att rida. Han vill bli tevekock.

PS Alla heter Karlsson - Kusinerna Karlsson

De fyra kusinerna har semester. De ska åka till en ö vid namn Doppingön. De ska träffa sin släkting Frida. Frida bor på Doppingön. Hon har hittat en vikingaskatt, så hon måste åka till Stockholm och visa sina fornfynd. Under tiden är kusinerna kvar på ön. George har en mobil men han tappar den i havet, så de kan inte ta sig från ön. De kommer några till ön som säger att de är från Östhamn. Men de är tjuvar och de gräver fram skatterna, där Frida har hittat sitt fynd, fast de inte får.

Det är en bra bok! Den är spännande och jag rekommenderar boken!

Betyg: 4/5

Kalle Broman klass 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Love, flytten och smällen

Titel: Love, flytten och smällen Författare: Eva Funck Illustratör: Filippa Widlund Genre: Vänskap, Humor, Sorgligt Utgivningsår: 20...